Contact
06-18632444

AcuPlus

Acupunctuur & Meer

De klassieke acupunctuur is de oorspronkelijke vorm van acupunctuur zoals deze in een verloop van duizenden jaren is toegepast en verfijnd in China. Het is effectief bij diverse klachten, bijvoorbeeld bij: 


 • sportblessures
 • spier- en gewrichtspijn
 • eczeem
 • hypertensie 
 • maag-darmklachten
 • menstruatieklachten
 • stuitligging
 • menopauzeklachten
 • hoofdpijn
 • allergie 
 • auto-immuunziekten


Na een uitgebreide diagnose van uw klacht(en) volgt een behandeling op maat. Deze behandeling is specifiek afgestemd op uw persoonlijke constitutie en de aanwezige disbalans.  


Om uw balans te herstellen worden acupunctuurpunten gestimuleerd. De geneeskunst is gelegen in het bereiken van een zo groot mogelijk effect met zo min mogelijk naalden. Gemiddeld zijn 3 naalden benodigd per behandeling en heeft u 1 afspraak per maand.


De eerste afspraak bestaat uit de intake en een eerste behandeling. Deze afspraak duurt maximaal anderhalf uur en de kosten zijn 64,- euro. De kosten voor de vervolgbehandelingen zijn 52,- euro per behandeling. Deze afspraken duren maximaal drie kwartier. Afspraken die 48 uur van tevoren mondeling of via e-mail zijn afgezegd worden niet in rekening gebracht.


De kosten worden door nagenoeg alle zorgverzekeraars vergoed via een aanvullend pakket. 


AcuPlus is aangesloten bij de beroepsvereniging V.B.A.G. en RBCZ/TCZ.

Ervaringen van cliënten


“Ik ben heel bij met het resultaat van de klassieke acupunctuur. Er wordt uitgegaan van eigen herstelkracht van het lichaam door opheffen van blokkades. Als je naar een huisarts gaat met b.v. de klachten vermoeidheid, weinig energie, concentratie stoornissen en niet goed kunnen slapen dan krijg je al snel medicatie voorgeschreven. Dit is symptoom bestrijding. Met acupunctuur kijk je waar het vandaan komt en ga je opzoek naar de oorzaak van de kwaal, er wordt naar een totaalplaatje gekeken. In stappen wordt er heel deskundig zowel lichamelijk als geestelijk de balans weer opgezocht. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.” 


Vrouw uit Terwispel


“Voel me meer in balans en rustiger vanbinnen. Mijn arm, schouder en nekklachten veroorzaakte hoofdpijn en spanningen, maar zijn door acupunctuur bijna helemaal weggenomen.”


Man uit Delfstrahuizen


“In november 2016 kwam ik voor het eerst bij AcuPlus met al jarenlange pijnklachten en slaapproblemen. Nu, een jaar en ongeveer 10 behandelingen verder, ben ik bijna pijnvrij en slaap ik over het algemeen goed. Soms is een combinatie met een andere behandelaar goed; bij mij was dat op aanraden van Edwin een chiropractor. Edwin Schol is een rustige man, die alles goed uitlegt en de tijd neemt. Van harte aanbevolen dus!”


Vrouw uit Drachten


“Ik ben blij met mijn behandelingen bij Acuplus omdat ik meer rust ervaar in mijn lijf. Waar mijn emoties met mij op de loop konden gaan voel ik me nu veel rustiger. Tijdens mijn dagelijkse korte vakanties in de woestijn (opvliegers) ben ik ook niet meer benauwd door een verbeterde vochthuishouding.  Ik zou het iedereen gunnen om maandelijks een behandeling te doen bij Edwin, juist ook wanneer je geen klachten hebt maar uit voorzorg, dit werkt beter voor mij dan de schoonheidsspecialiste.”


Vrouw uit Zeist


“Ik kom bij Edwin, met name voor mijn vingers en de algemene gezondheid die ik op peil wil houden .

Op een prettig en rustige manier wordt ik behandeld, mijn vingers zijn veel minder dik en ik kan ze veel beter gebruiken voor mijn werk waardoor ik nu heel tevreden ben.”

 

Vrouw uit Zeist


"Acupunctuur? Dan krijg je toch allemaal naalden in je lichaam? Doet zeker wel zeer? Zo reageren mensen vaak wanneer ik vertel dat ik al ruim anderhalf jaar regelmatig een behandeling krijg. Gelukkig kan ik ze dan snel geruststellen. Nee, het doet geen zeer, meestal voel ik het niet eens. En ook de hoeveelheid naalden valt reuze mee; tot nu toe was mijn maximum 3, en meestal zijn het maar 2 naalden. Die naalden zijn heel dun, ongeveer de dikte van een haar. En wat erg prettig is: Edwin Schol, de acupuncturist, is een heel kalme, zachtaardige en deskundige man, die elke keer goed uitlegt wat hij doet en waarom. Of het alleen door de acupunctuur komt durf ik niet te zeggen, maar feit is dat ik veel beter in mijn vel zit dan anderhalf jaar geleden!"


Vrouw uit Heerenveen


“In het begin had ik echt zo iets van helpt dit wel...maar na een aantal afspraken voel ik echt verbetering. Had veel last van overgangsklachten en die zijn bijna helemaal weg waar ik zo blij mee ben! 

Ja ik raad het iedereen aan maar verwacht niet dat je gelijk dingen merkt maar zet door na een paar (6) behandelingen ga je echt verschil merken!” 


Vrouw uit Gorredijk


“De accupuntuur ervaar ik als zeer prettig. Er is meer rust in mijn hoofd en mijn lichaam is meer in evenwicht. Ik zou het iedereen aanbevelen!”


Vrouw uit Scherpenzeel


“Ik ben erg tevreden over de acupunctuur behandelingen van AcuPlus.

Edwin is zeer kundig. In het begin stond ik nogal sceptisch tegenover het hele acupuntuur-gebeuren en was het voor mij vooral “eng”. 

Maar al tijdens de eerste behandeling merkte ik dat er ook daadwerkelijk iets in mijn lichaam veranderde. Nu vele behandelingen verder ben elke keer weer tevreden en verrast door alle resultaten waarbij niet alleen de acupuntuur maar ook de adviezen en inzichten die Edwin geeft een bijgedragen leveren om lichaam & geest in balans te krijgen.“


Vrouw uit Gorredijk


“2017 ben ik plotseling geconfronteerd met cystes in mijn borsten. Om de paar maanden zat ik in het ziekenhuis om een cyste te laten verwijderen. Het was een pijnlijke gebeurtenis. Jaren heb ik de wandeling naar het ziekenhuis gelopen mammografie en echo tot gevolg. Op een gegeven moment kreeg ik de tip om acupunctuur te ondergaan.  Ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt. Tijdens de behandeling ben ik niet meer in het ziekenhuis geweest. Vorig jaar maart heb ik een mammografie gehad en tot mijn blijdschap was er geen cyste meer te zien. Dank zij de  behandelingen ben ik nu niet alleen mijn cystes kwijt maar sta ik veel stabieler in mijn leven.”


Vrouw uit Gorredijk